Ambachtelijk bakken
van Broden en
Limburgse vlaaien
Workshops en cursussen voor
ambachtelijk broodbakken met zuurdesem
Authentiek vlaaienbakken zoals men dat vroeger deed.
Er is nog nooit een ster van de hemel gevallen
“Vlaai en desem/brood bakken is mijn passie. Met elke workshop geef ik met plezier dit ambacht door”.
Je gaat naar huis met je eigen bereidde spelt vlaai of -broden en het recept. En niet te vergeten de indrukken…
In het betreffende seizoen zijn er workshops te volgen van feestgebak zoals het paasbrood of kerststol. Ook worden er workshops voor rijstevlaai, Linze-, pudding-kruimel- en pruimenvlaai bakken gegeven.
Deze workshops zijn geschikt voor een familiedag, verjaardag, bedrijfsuitje of gewoon een gezellige dag. We werken met name met Kollenberger spelt.
Voor grotere groepen willen we altijd meedenken om een aangepast programma samen te stellen. Bel Bakster Evi voor de mogelijkheden.
Minimaal twee zaterdagen per maand, geven we workshops in de Frankenhofmolen in Holset/Vaals.
Vanaf juli 2021 zijn elke tweede en vierde zaterdag van de maand ook de Molenaars aanwezig. Ze kunnen veel vertellen over deze nog werkende watermolen. Zie “workshops” voor de mogelijkheden.
Speciale recepten
Het ambacht van brood en vlaai bakken op authentieke wijze, in het zuiden van Limburg.
Gereedschap om echt te bakken
Fijn weegschaal
Grove weegschaal
Bakplaat
Rijsmand
Afkoel rekje
Deegrol
Maatbeker
Deegschraper
Ovenschieter
Workshops brood of vlaai bakken
Een groepsuitje
Arrangementen op maat
Een gezellige dag met familie, vrienden of collega’s? Zoals een familiefeest, een verrassings- verjaardag feestje of een kado voor moeder, vader, vriend of vriendin. mogelijkheden te over met leuke arrangementen.
Gezelligheid kan ook mooi zijn!
Ovenheerlijke recepten!
Graan, zoals graan bedoeld is!
„Der Dinkel ist das beste Getreidekorn, es wirkt wärmend und fettend, ist hochwertig und gelinder als alle anderen Getreidekörner. Wer Dinkel isst, bildet gutes Fleisch. Dinkel führt zu einem rechten Blut, gibt ein aufgelockertes Gemüt und die Gabe des Frohsinns. Wie immer zubereitet Dinkel gegessen wird, als Brot oder als eine andere Speise gekocht, ist er leicht verdaulich.“ Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen, een Duitse abtisse uit de 12e eeuw, schreef 800 jaar geleden al over spelt. Gezien het enthousiasme waar men mee bezig is om al het graan aan te passen aan onze behoeftes (van de boer en bakker), is het handig te weten dat er nog 5 soorten spelt redelijk puur zijn. Dit is mooi af te lezen op de tabel.
Oer
Zowel spelt als tarwe stammen af van de eenkoorn (op z’n frans petit epautre). Daarbij staan de zuivere speltrassen genetisch gezien het kortst bij dit oergraan.
Tarwe daarentegen is honderden keren ‘veredeld’.
Kollenberger spelt is het Frankenkorn spelt dat dus maar 6,25% tarwe aandeel heeft en dit is door natuurlijke kruising ontstaan.
Gezelligheid kent geen grenzen
Overal, maar het liefst bakken wij in het zuiden van Limburg.
Met onze mobiele oven komen we bijna overal
Collega's uit de buurt
Schrijf ons
Bed and breakfast in Reijmerstok
Groepsaccommodaties in Reijmerstok
Laugs vakantiewoningen voerstreek en zuid-limburg
Evenementenbureau’s
Algemeen:
Webdesign
Collega
Voor de routeplanner te activeren tik op de tekst onder het woordje Bakster "Grote kaart weergeven"
Evi Rothenburg
Brede hoolstraat 12
6274 NG Reijmerstok
Tel.: 043 – 457 25 07
Mobiel: 06 - 39 85 76 63
E-mail: info@bakster.nl
„Der Dinkel ist das beste Getreidekorn, es wirkt wärmend und fettend, ist hochwertig und gelinder als alle anderen Getreidekörner. Wer Dinkel isst, bildet gutes Fleisch. Dinkel führt zu einem rechten Blut, gibt ein aufgelockertes Gemüt und die Gabe des Frohsinns. Wie immer zubereitet Dinkel gegessen wird, als Brot oder als eine andere Speise gekocht, ist er leicht verdaulich.“ Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen, een Duitse abtisse uit de 12e eeuw, schreef 800 jaar geleden al over spelt.