Linzervlaai

workshop linzervlaai bakken

bakster-linzesmal

De ‘linzevlaai’ is voor ons Limburgers niet weg te denken op feesten en partijen. Een heel ander deeg dan de gangbare gistdeeg vlaaien hier in Limburg. Door het zoeken naar recepten vond ik in een Duits bakboek het recept van de Linzer Torte: bijna hetzelfde recept, hier in Limburg laten de meesten de gemalen noten eruit. De oorsprong van deze vlaai ligt in de Oostenrijkse stad Linz.

Dit recept is in de 18e eeuw door de Oostenrijkers naar Limburg gebracht en door de naam die we het hebben gegeven is de oorsprong mooi traceerbaar; het heeft dus helemaal niets te maken met linzen…

De vulling is dus van abrikozen-, Reine Claude-, zelfs aalbessen- of frambozenjam. wij werken met een speciale abrikozenvulling voor linzevlaai.

Uiteraard gaan we ook deze vlaai van speltmeel maken met zoveel mogelijk bio- en streekproducten.

Deze workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Data:
28 april: aanvang 9:30
19 mei: aanvang 9:30
We maken de Linzervlaai  ook tijdens de dagcursus vlaai bakken op 11 mei.

Maximaal aantal deelnemers: 10 pers.

Als groep van minimaal 6 deelnemers kun je in overleg zelf een datum plannen.

 

Onze nieuwtjes