Recept van de maand

Taart met notenkorst

Bakster-Taart-met-noten

Het deeg:

175 g zachte roomboter
3 eieren + 1 eierdooier
150 g rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 gr lemairemeel of speltbloem + 1/2 zakje bakpoeder
1 snufje zout

Boter schuimig mixen met suiker en dooier + eieren. Meng het meel met het bakpoeder en het zout en voeg het bij het schuimig gemixte botermengsel. vervolgens alles weer mixen. Vet een springvorm goed in met boter en strijk het deeg er, met een pannelikker, mooi glad op. Maak vervolgens;

notenkorst:
1 ei + 1 eiwit
110 – 150 gr suiker
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker
200 g gemalen hazelnoten
klop voor de notenkorst het ei en het eiwit, de suiker en een mes-puntje zout, schuimig. Meng er de gemalen noten door. Schep de massa boven op het beslag in de vorm. Bak de taart in de voor-verwarmde oven bij 175oC in ± 50 min. gaar. Ook lekker met geklopte slagroom.

Onze nieuwtjes