Brood

5-daagse desem/brood cursus

bakster-broodsmal

“Ons dagelijks brood is in zijn eenvoud het lekkerst”

Ervaar hoe je met 4 ingrediënten heerlijk spelt brood kunt maken en met 3 verschillende ingrediënten en een beetje geduld heerlijk spelt en/of rogge zuurdesem brood maakt.

We bakken de gistbroden in de ochtend af, bij voldoende deelnemers bakken we ze af in de houtgestookte oven. M.u.v. het desembrood: dat bak je zelf thuis af.

Data:
2018
5 zaterdagen:
27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november; nog plek voor 6 deelnemers

1e les: We maken speltbrood en speltdesem brood met alle erbij behorende stappen. Tevens wordt de aanzet gemaakt voor je eigen speltdesem.

2e les: We maken deeg voor stokbrood en een afgeleide ervan en een variant op het desembrood om thuis af te bakken.  Tevens wordt de aanzet gemaakt voor je eigen roggedesem.

3e les: Meerzadenbrood en spelt/rogge desem noten brood om thuis af te bakken.

4e les: indien gewenst maken we koffiebroodjes en gaan een noten-vruchtendesembrood maken om thuis af te bakken.

5e les: in overleg wordt een hartig gevuld brood of pizza gebakken in de houtoven.Het biologische zelfgebakken brood neem je uiteraard mee naar huis.

De cursus is toegankelijk voor max. 8 personen.

kosten:
Reserveer in januari en februari voor € 165,- p.p. (incl. thee/koffie en gebak in de rijstijd).

Kom je van ver, duurt het je te lang of is een cursus van 5 zaterdagen of 5 weekdagen ongunstig?
Dan kun je een dagcursus of weekend cursus brood bakken volgen.

Geef deze cursus cadeau!

 Laat je inspireren tijdens het broodfeest op 2 en 3 september.
Onze nieuwtjes